Caràcter propi
Congregació Hermanas Terciarias Capuchinas de la Sagrada Familia
El nostre centre pertany a la Congregació Hermanas Terciarias Capuchinas de la Sagrada Familia fundada pel Pare Luis Amigó el 1885.
El nostre compromís és servir a la societat i l'Església, oferint una educació cristiana compromesa amb l'excel·lència humana, intel·lectual, física i espiritual dels nostres alumnes. Ho fem des de l'estil propi de la congregació Hermanas Terciarias Capuchinas de la Sagrada Familia dins de la família franciscana amigoniana.
Actualment a la Congregació són 1277 germanes distribuïdes en 217 fraternitats locals, en 34 països, en 4 continents.
Pare Lluís Amigó
El Pare Luis Amigó va néixer a l'any 1854 a Massamagrell. La seua vida va estar marcada des de la seua infància per l'amor de Déu. A poc a poc, ell es va anar adonant que precisament aquest amor era el principal manament d'un cristià i que la seua vida havia de transcórrer repartint aquest amor que rebia de Déu. S'apiadaba dels més desfavorits.
El Pare visitava els barris més pobres, tenia cura dels malalts i acudia a les presons. El seu objectiu era mostrar-los afecte i comprensió, així els mostrava un Déu bo que els volia com un pare.
Va vestir el seu hàbit de caputxí als 20 anys d'edat i va començar treballant amb aquelles persones que volien viure com a cristians a l'estil de Francesc d'Assís. Amb el temps moltes d'elles es van convertir en religioses que volien servir a Déu i dels altres i d'aquesta manera el Pare Luís Amigó va fundar la Congregació Hermanas Terciarias Capuchinas de la Sagrada Familia. Des de la congregació atenien malalts, acollien i educaven a xiquets orfes o desemparats i s'anunciava l'Evangeli.
Pedagogia amigoniana
El model pedagògic amigonià proposa el desenvolupament de les capacitats i interessos dels estudiants a partir de les seues pròpies conviccions i implica el canvi conceptual d'idees, valors, coneixements i conductes dels estudiants sobre si mateixos, la història i el món.
L'educador amigonià és una persona, que educa a través del propi ser i estar;
un pedagog, que intervé, coneix, dinamitza, orienta i motiva, i es manté, a més, sempre en procés d'aprenentatge i estudi.
L'Obra amigoniana ens ofereix, des de la vivència i expressió de la pròpia espiritualitat i missió, unes condicions aptes per al desenvolupament integral de la nostra persona en Crist i una doctrina experimentada per avançar amb esperit joiós pel camí de l'amor.